top of page

SINGLE ORIGINS
     

SOUTH AMERICA

Cartagena (100% Colombian Arabica Beans, Mild Roast, Single Estate)


Barranquilla (100% Colombian Arabica Beans, Mild Roast, Supremo)

Medellín (100% Colombian Arabica Beans, Mild Roast)

Cali (A balanced Arabica and Robusta combination, Dark Roast)

MIDDLE AMERICA

Veracruz (100% Mexican Arabica Beans, Mild Roast)

          

AFRICA

Mombasa (100% Kenyan Arabica Beans, Mild Roast, AA size)

ASIA

Sunda Kelapa (100% Indonesian Arabica Beans, Mild Roast, Honey Processed)

(direct bestellen)

SINGLE ORIGINS
We hebben een uitgebalanceerde collectie aan Single Origins vanuit de wereld met een uitgebreide collectie uit Colombia omdat onze smaak voorliefde hier ligt. Met één van de lekkerste Single Estates die we kennen, namelijk de 'Cartagena', van Finca el Canasta. Single Origins zijn koffies met bonen vanuit één land gecultiveerd. Hoewel binnen een land van afkomst de diversiteit van smaak erg kan verschillen, komen er toch een aantal bekende basissmaken erin terug. In Zuid Amerika worden er hele mooie Arabica bonen geteeld met een zachte volle smaak. Ook wel met een volle body aangeduid. Smaaktonen die hierbij vaak voorkomen zijn karamel, chocola, nootachtig en met een brede smaakpatroon met een licht zuur, zoet en bitterheid.


COLOMBIA
De meest opvallende aroma heeft de 'Cartagena'. Werkelijk een heerlijke geur en herkenbaar binnen onze collectie. Afgelopen jaar was een perfecte oogst waardoor we zeer blij met deze Single Estate zijn. Hopelijk is de volgende oogst weer net zo goed. De 'Barranquila' is de meest toegankelijke koffie uit het assortiment. Met een herkenbare smaak zoals je van een Colombiaanse koffie zou verwachten. Ideaal als espresso, maar ook als filter koffie. De 'Medellín' is de meest bijzonder koffie en inmiddels onze favoriet. Deze koffie heeft zo'n brede smaak beleving. Ook wel aangeduid met een complexe smaak, gewoon omdat er zo'n diversiteit en smaken terug te vinden zijn in deze koffie. Prima als basis voor een cappuccino, heerlijk als lungo en verrukkelijk als espresso. De 'Cali' is de meest donker gebrande koffie uit de Colombia collectie. Deze past ook perfect in een volautomaat en met deze koffie maak je de lekkerste cappuccino's.


MIDDEN AMERIKA
Vanuit Midden Amerika hebben we de Mexicaanse 'Vera Cruz' geselecteerd. Niet alleen omdat deze in samenwerking met de Rain Forest Alliance is geteeld, maar ook omdat deze opvalt in zijn smaak. Fruittonen zijn te vinden in deze koffie met een zeer lichte hint mango en banaan.


AFRIKA
De AA top (grote en mooie boon) uit Kenia mag natuurlijk niet ontbreken in een lijst met wereldse koffies. 'Mombasa' is een krachtige koffie met een complexe smaak met een scherp randje.


AZIË
Vanuit Azië zou je vooral een Robusta koffie kunnen verwachten. Wij hebben de voorkeur voor Arabica en vandaar dat de 'Sunda Kelapa' is gebaseerd op een Arabica koffieboon. Deze koffie wordt gebrand inclusief mucilage, de plakkerige omhulsel rondom de boon. (Wordt vergeleken met honing omdat dit net zo plakkerig en stroperig is, heeft niets met een honingsmaak van doen). Met deze 'Honey Processed' methode wordt er iets meer zoetheid behouden waardoor er een unieke koffie ontstaat.

Selecteer hieronder je favoriete koffie. Wil je graag even afstemmen met ons wat je voorkeuren zijn, laat het ons weten, we helpen je graag verder.
 

-we get you the best coffee-

Coffee Belt World.jpg
Single Origigin Direct Bestellen
bottom of page