top of page

HUIS MELANGE

De Koffiebende (100% arabica, mild/dark roast)

WERELD MELANGES

Antuérpia (100% arabica, mild roast)

Moça Java (100% arabica, mild/dark roast)

 

Roterdão (30% arabica/70% robusta, dark roast)

     

ITALIAANSE MELANGES (limited editions)

Bari (100% robusta, dark roast)

 

Napoli (20% arabica/80% robusta, dark roast)

Venezia (100% arabica, dark roast)

(direct bestellen)

MELANGES
Melanges zijn over het algemeen zeer geschikt voor Espresso machines, Volautomaten en Percolators. Met een blend (samenstelling van meerdere soorten bonen, meestal uit verschillende landen) kan een branderij ook redelijk consistent een smaak naar zijn idee creëren. Omdat koffie een natuurproduct is, ben je ieder jaar afhankelijk van de oogst. Zo is onze Huis Melange samengesteld uit bonen van Brazilië, Guatemala, Colombia en Ethiopië. Dit wordt gedaan om smaken te combineren. Zo is er een melange vervaardigd met een volle body, zachte en kruidige tonen en met een klein bittertje. De koffiebrander stemt ieder jaar op nieuw de hoeveelheid van de diverse bonen met elkaar af om nagenoeg weer de zelfde smaak voor ons te verwezenlijken.

WERELD MELANGES

Van de World Blends heeft de 'Antuérpia' de lichtste samenstelling. Deze melange is ook wel geschikt als filterkoffie. De koffie is zacht van smaak. De 'Moça Java' is een biologisch geteelde koffie en heeft een spicy detail. Moça Java betekent Javaans meisje. Een liefelijke koffie dus, maar onderschat de pit die er in zit niet. De 'Roterdão' is de zwaarste World Blend. Hier zijn de bonen gebrand tot de second crack. Dit betekent een langer brandproces waardoor de acide en zoete tonen worden verminderd en er wordt meer richting een bittere smaak gebrand. Deze smaak komt het meest in de buurt van de traditionele Italiaanse Blends. De blends uit Italië worden door de meeste Nederlanders overschat. Wat mij persoonlijk betreft, zou ik kiezen voor deze 'Roterdão' melange voor volautomaten.

ITALIAANSE MELANGES

Heb je een sterke maag, en wil je echt donkere bittere koffie, dan hebben we deze voor je in ons programma. De donkerste is de 'Bari', maar deze maakt dan ook alleen gebruik van de Robusta koffieboon en deze staat ook bekend om zijn bittere kracht. De 'Napoli' is nog steeds een bittere koffie, maar is iets rijker aan diversiteit van smaak door de menging van Robusta en Arabica bonen. En de 'Venezia' (hoe noordelijker in Italië, des de zachter de branding), is volledig gebrand met Arabica bonen. Toch apart hoe deze koffie zich verhoudt tot de 'Antuérpia'. Beide zijn 100% Arabica, maar met duidelijke handtekening van een Italiaanse branderij of een Nederlandse branderij .


Kies hieronder jouw favoriete smaak. Twijfel je nog, laat het ons gerust weten en wij helpen je graag in je keuze.
 

-we get you the best coffee-

Coffee Blends.jpg
BLENDS Direct Bestellen
bottom of page